9.İYZ Konuşmacısı, Şerife İnci EREN

Nazilli'de doğan Şerife İnci Eren ilk, orta ve lise eğitimini İzmir Özel Çamlaraltı Lisesi'nde tamamladı. ABD Rider University’de üniversite hayatına başlayan Eren,  Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü ve Temel Bilimler Fakültesi, Eğitim Bölümü’nden mezun oldu.

İş yaşamına Jantaş A.Ş. de başlayan Eren, finans, dış ticaret, insan kaynakları ve halkla ilişkilerden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevlerini yaptı. Daha sonra İnci Holding şirketlerinden Cidaş A.Ş. ve İnci Sigorta Ltd. Şirketi'nin genel müdürlük görevlerini üstlendi. İnci Holding ve İnci Akü YK Başkanlığı ile Aile Konseyi ve Aile Meclis Başkanlığı görevlerini de yapmış olan Eren, halen İnci Holding YK Üyeliği ile İnci Sigorta şirketi     ve  Cevdet İnci Eğitim Vakfı YK Başkanlığını yapmaktadır.  

(2003 – 2010) Uludağ İhracatçı Birlikleri (UIB), Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Yönetim Kurulu üyeliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeliği yapmıştır. Halen İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantı başkanlığını ve Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) kurucu başkanlığını yapmaktadır. Ege Serbest Bölge Kullanıcılar Derneği kurucu üyesi,  Boğaziçi Mezunları Derneği (BÜMED), Kültürpark Tenis Kulübü, Göztepe Soroptimist Kulübü ve Türk Amerikan Dernekleri’nin (TAD) de üyesidir. Kitapsever Yahoogroups kurucu ve moderatorüdür.  

2000 yılında Dünya Gazetesi Yılın Başarılı iş kadınları ödülünü, 2008 Lions Kulüpleri Melvin Jones Dostu büyük ödülünü  ve Özel Çamlaraltı Lisesi’nin “VIII. Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar” ödülünü  almıştır.

Şerife İnci Eren, Pakistan İzmir Fahri Konsolosu, makine yüksek mühendisi, iş adamı Cahit Yaşar Eren ile evli olup, bir kız ve bir erkek evlat sahibidir ve İngilizce bilmektedir.

Arama Yap

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.