1976 yılında doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi ‘nden mezun olduktan sonra AFS değişim programı kapsamında 1 sene Albaquerque (ABD)’de eğitim gördü. 1999 yılında İTÜ Endüstri Mühendisliğini bitiren Çakıroğlu, 2002 yılında İTÜ Bilgisayar bölümünde Bilişim Teknolojileri üzerine yüksek lisansını tamamladı. ABD’de bir pazar araştırma şirketinde başlayan iş kariyerini 2000 yılında Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’de sırasıyla IT ve pazarlama bölümlerinde devam etti.
Turkcell pazarlama departmanında, müşteri segmentasyonu, CRM projesi ve müşteri analizlerinde uzmanlaşan Çakıroğlu, iki sene Turkcell’in uluslararası operasyonlarından Ukrayna’da pazarlama departmanında yönetici olarak görev aldı..
2007 yılında TTNET A.Ş.’de CRM ve Müşteri Elde Tutma Müdürü olarak çalışan Zeynep Çakıroğlu, 2008 yılından beri Kariyer.net’te Müşteri Yönetimi ve Pazarlama direktörü ünvanıyla iş arayan ve işverenlere yönelik müşteri hizmetleri ve destek, kampanya ve ürün yönetimi, müşteri segmentasyonu, analiz, raporlama, pazarlama, iş ortaklığı yönetimi çalışmalarından sorumludur.