9.İYZ Konuşmacısı, Yrd. Doç. Dr. Engin Deniz ERİŞ

1978 yılında İzmir’de doğdu.

Öğrenim hayatına Almanya’da başladı. 1995 yılında İzmir Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi’nden ve 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

2001 yılında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda  “Yenilikçi ve Yaratıcı Yönetim Anlayışının Kalite Güvence Sistemine Sahip İşletmelerde Kalitenin Yaratılmasındaki Rolü” adlı tezi ile bilim uzmanı derecesini aldı. Aynı yıl DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi olarak akademisyenliğe başladı.

2008 yılında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’ndan “Lojistik Sektöründe Pazar Yönlü - Öğrenme Yönlü Olma ve Yenilikçiliğin İşletme Performansına Etkisi Üzerine Bir Araştırma” adlı tezi ile işletme doktoru unvanını aldı.

2010 yılında TÜBİTAK’tan aldığı burs ile Londra’da Brunel Üniversitesi’ne misafir araştırmacı ile giderek “Tedarik Zincirinde Bilgi Yönetimi Modellemesi” adlı çalışması ile doktora sonrası araştırmasını yürüttü.

2010 yılından beri DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu’nda Yardımcı Doçent unvanı ile çalışmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde kurumsal düzeyde yürütülen Kalite Yönetim Sistem projelerinde, Stratejik Planlama projelerinde ve Avrupa Birliği’ne uyum Bologna Süreci’nde çalışmıştır. Ayrıca Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme (ADEK) alt kurulunda yer almaktadır.

Yurtiçi ve yurtdışında örgüt stratejileri, inovasyon, teknoloji ve bilgi yönetimi ile tedarik zinciri yönetimi alanlarında yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

Çalışma alanları ile ilgili verdiği mesleki eğitimlerin yanı sıra iş yaşamında gereken kişisel yetkinliklere ilişkin de seminerler vermektedir.

Uzmanlık alanı ile ilgili olarak Academic Conferences International'da komite üyesi, Academy of Management, American Management Association ve European Group for Organization Studies üyesidir. Ayrıca Lider Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT) Derneği üyesi olup Piri Reis Denizcilik Derneği'nin de kurucuları arasında yer almaktadır. İngilizce, Almanca ve Yunanca bilmektedir.

Arama Yap

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.